21.4.2014

21. huhtikuuta

Upea, kesäinen huhtikuun päivä; asteita 15! Ei pilven riepuakaan taivaalla, hienoisesti tuuli käy, tuo mereltä suolaista ja makeaa tuoksua, vilvoittaa kivasti kun on hääräillyt -tietenkin kevyesti, eihän tässä auta itseään näännyttää ennen aikojaan. Nautinnollista välillä istuskella pihakeinussa kuunnellen lintuja kun niillä on niin kovasti asiaa. Lokit "kirkuu", varikset raakkuu, peipot vislailee..kuka kertoo varanneensa sen ja sen pöntön, kellä on romanttisempaa jutusteltavaa; yhtäkaikki: kova sirkutus, lirkutus ja tirinä käy. Illemmalla rastaat kokoavat pikku orkesterinsa ja aloittavat hienon laulunsa ja soittonsa. Kaikenlaisia pörriäisiä ja ötököitä kömpii esiin omiin puuhiinsa; kimalaiset etsii murkinaa, pikkulammen pinnalla vesikiitäjät luistelee. Onnistuin hajottamaan kamerani joten kaikki kevään uudet ilmestykset jää toistaiseksi kuvaamatta; ehkä asian saa hoidettua pian; toivottavasti! Juuri tämä on parasta aikaa, ennenkuin kaikki luonnossa suorastaan "räjähtää" esiin, ihana odotuksen tunne kutkuttaa. Yht`äkkiä kirkasta, sinistä taivasta halkoo hopeanhohtoinen matkustajakone, valkoinen vana perässään - minne lieneekään matkalla; määränpää ei voi olla hienompi kuin Suomen keväiset maisemat!!

18.4.2014




Krookuksia sateen jälkeen

Pakko oli ulos kömpiä iltasella ottamaan kuvia
sateen loputtua..pisarat koristelevat muutenkin
sieviä krookuksia.  Niitä pullahtelee esiin  sieltä täältä; olisi hauska tietää kuka niitä kuljettelee.                                             

Bansku

Musa basjoo
Hankinpa sitten banaanin. Edellisestä kokeilusta on pari vuotta.
Se pärjäsi hyvin kesän, syksyn tullen lehdet ruskettuivat ja se
oli tuota pikaa ilman lehtiä. Keväällä kuitenkin se pukkasi
uutta alkua jonka sain kasteltua hengiltä, koko hoito
mätäni....Joten päätin etten mokomaa enää kokeile. Vaan
niin se tuli kotosalle fillarin korissa uhkaavasti heiluen,
selvisi siitäkin! Kasveja olisi kohdeltava hellästi, mutta
meikäläinen pistää ne kyllä koetukselle mennen tullen,
joskus kohtalokkain seurauksin...ainakin postineiti
toivotti onnea kun paketin hain..ehkä hänellä oli pienen
pieni epäilyksen häive silmissään kun lähdin banaani-
paketti kainalossa kohti uusia kokeiluja.

Joulukaktus kukkii

Zygocactus truncatus
Joulukaktus - ainakin olen siinä tiedossa, että tämä
on joulukaktus - kukkii toisen kerran, viimeksi
marraskuulla. Sain sen isohkon kokoisena, joten
ei tarvitse odotella kukkimista ikuisuuksia.
Jos jollain on akkuraattia tietoa, se otetaan
ilolla vastaan. Meikäläinen ei ole oikein
kaktusihminen, saan ne hengiltä aika
kätevästi.

9.4.2014

Peltikukko, lyhty ja narsissit.

Päivänhatun törrö

Yrttipenkki talven jälkeen.

Ooops....

Jostain kumman syystä on taas pikkutaimia ilmestynyt...ja vielä on tulossa postista 1 lasti; en edes muista mitä. Ei pitänyt tänäkään vuonna mitään tilailla, vaan taas kävi näin. Onhan se aina kiva yllätys kun on jo ehtinyt unohtaa mitä tulikaan tilattua! Kuvassa olevassa läjässä on amppelibambun taimia, suklaakosmosta, persikanvärisiä sormustinkukkia, intiaaniminttua ja laventelin taimia. Sekä tietysti siemenet odottaa pussukoissaan pääsyä mullan alle..nyt ei auta enää kuhnailla vaan pistää toimeksi! Ooops, I did it again!
Pikkutaimet levähtää matkustelun jälkeen.

8.4.2014

8. huhtikuuta

Miten hurjaa vauhtia tämä ihana huhtikuu meneekään. Voisipa vähän hidastaa, että ehtisi nauttia jokaisesta hetkestä ja tunnelmista joita se tuo tullessaan. Tänään erinomaisen kaunis päivä, 10 astetta. Pakko päästä illalla ulos, vaikka työpäivän jälkeen fiilis on kuin olisi kaksi vasenta jalkaa. Silti, tunninkin puuhailu virkistää ainakin henkisesti ja saahan siinäkin ajassa aikaan kaikenlaista kun ei hosu, vaan nauttien tekee sen "vähänkin" minkä tekee. Sain kellarista loputkin ruukut ulos, ensin tietenkin valoisaan saunatupaan, jos ei ihan jaloittelemaan niin ainakin totuttelemaan valoisampaan olotilaan. Suurin osa pärjäsikin hyvin kellarissa olosta. Hengissä ovat mm. sininen verenpisara, keltainen kärhö, stevia, bambu, osa pelargoneista. Pian on keksittävä daalioille paikka, missä saavat kesänsä viettää. Ajattelin tehdä niille oman turvepenkin missä asustella kesän, saa varmaan pian sen toteuttaa jos aikoo ehtiä. Muuten olen suhtautunut varsin rennosti pihapuuhiin, lähinnä se on ollut kahvikupposen parissa haaveilua pihakeinussa, suunnittelua. Sisälläkään en ole hätäillyt siementen parissa, ainoastaan tomaatit ja kuuköynnöksen taimet ovat jo terhakoita; muut siemenet laitan hissuksiin itämään; muuten niistä tulee vain turhan luiperoita. Tomaatintaimet huojuvat Miles Davisin tahtiin; jazz on ehdottomasti huhtikuun musiikkia, kevätmusiikkia - paitsi ulkona kuunnellaan vain linnunlaulua. Mitähän on tuuminut edellä mainittu hurjan näköinen ukkeli kun on säveltänyt sellaisen teoksen kuin Backyard Ritual. Lieneekö harrastanut puutarhailua hänkin..tiedä sitä, mutta jokin yhteys musiikilla ja kasvien viihtymisellä lienee?
Huhtikuinen puolikuu


Talon eteläpuolella kukkapenkissä isot laukat ovat näin kovassa kasvuvauhdissa.

Koeporauksia männyssä, liekö käpytikka vai palokärki vai joku muu mystinen otus ollut ruuvailemassa.

Samassa vanhassa männyssä erikoinen, haurastunut kasvannainen, jonkinlainen kääpä.
Iloisia narsisseja

Tulilatvan punaista